Originalno postovano od strane člana: logitech23
@ cheVelikom populacijom do neke mere možeš da resit problem populacije. Reci mi jedan sport gdje je kinez bio prvi a je potrebna ona fizička jakost i eksplozivnost. U atletiku su imali samo jednog na 110 metara a sada ga neče imat naslednjih 20 godina, dobri so na duge pruge u plivanju, kad skaču u vodu. Npr recimo da je ovdje na balkanu 5 % populacije (to sam rekao od okoa nemam pojma kolko je prava brojka) večje od 190 cm. To znači da je u Kini maksimalno 1 ili 1, 5 populacije večje od 190 cm ( to znači više od 10 mio ljudi). Kad jim uzmeš fizičke predispozicije koje su potrebne za igranje košarke možda imaju bazu košarku koja je npr u veličini turske.
|
Na tvoje pitanje cu, naravno, odgovoriti pitanjem.
Kosarka je u bivsoj Jugoslaviji veoma popularan sport vec 50 godina. Mi imamo genetske predispozicije za kosarku. Da li se u ovih 50 godina kod nas pojavio igrac ciji su genetski kvaliteti za kosarku priblizni kvalitetima Yao Ming-a?
Ako jeste, kazi mi, molim te, kako se on zvao.
(Moj odgovor je: nije. Jedini igrac u Evropi koji se rodio sa takvim predispozicijama je Sabonis, a u SAD-u Sem Bouvi).
A sto se tice Indijaca.
http://thehoopdoctors.com/online2/2010/06/meet-hss-newest-twin-towers-the-72-and-74-bhullar-brothers/
Laku noc.
Ažurirao che - od juče u 12:46am